lördag 19 januari 2008

Miljöpartiet och storpolitiken



Jag har ju sett så många TV4-dokumentärer om Hitler (många dessutom i färg nu på senare tid) att jag utan tvekan kan säga att jag känner karln hyfsat väl.

Tänk er hur världen hade sett ut ifall denne tröttkörde man fått ta ett rejält friår '39! Istället för att invadera Polen kunde han pysslat lite med villan i Bayern, suttit och kollat pilsnerfilm i lugn och ro, gått och slagit dank i någon schysst tysk park eller varför inte gjort något åt de där planerna på en fräck Hot Rod som han aldrig hade tid att ta tag i. Ja, tänk om en halvt passiviserad och handlingsmässigt nedgången arbetslös hade kunnat ta hans plats vid denna tid!

Borgarna har som sagt skrotat friåret. Jag frågar Dig härmed, Fredrik Reinfeldt, ska vi tolka det som att Du är för den tyska invationen som skedde av Polen, Tjeckien, Österrike, Frankrike, Danmark och Norge? Friåret må rent principiellt ha varit en befängd idé, men skulle Du inte kunna svälja lite av din stolthet och för europafredens skull återinföra ett friår åt folket?




Inga kommentarer: